Waar lijm ik de buishuls mee vast, het eindresultaat (Algemeen)

door Anton van den Oever @, Hazerswoude-dorp, 15.07.2018, 13:13 (2106 dagen geleden) @ Anton van den Oever

Een van de buizen uit deze tread gaf tijdens het testen de geest, niet met de dan meestal gebruikelijke spectaculaire effecten, maar de buis doofde gewoon.
Een snelle meting liet zien dat de gloeidraden iets van 31 Ω geworden waren, dat gaat het dus niet worden met 5 V gloei.
De spanveertjes voor de gloeidraden stonden niet omhoog en de gloeidraden staan parallel, het probleem moest zich dus in de huls bevinden.
Door-solderen wilde helaas niet helpen, dus moest de huls eraf waarna bleek dat een van de aansluitdraden een soort van weggevreten leek.
Mogelijk ooit eens gesoldeerd met iets van S39 o.i.d. vermoed ik.
Na de draden te hebben schoongemaakt en verlengd heb ik deze met een stukje teflon kous geïsoleerd om direct contact met de kit tegen te gaan en is de huls er weer aangezet met deze hittebestendige siliconen kit wat uitstekend is gelukt.
In de huls aan de onderzijde heb ik een gaatje geboord van 5 mm om het tijdens het uitharden vrijkomende azijnzuur makkelijk te laten ontsnappen, bovendien nog een dagje een zo’n heel klein pc ventilatortje erbij gezet om het weg te blazen.
Het resultaat is geweldig, de voet is er waarschijnlijk nooit meer van af te krijgen, zo vast als deze nu zit en de buis presteert weer uitstekend.
m.vr.gr.
Anton van den Oever


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum