reparatie bakelieten radio kast (Gezocht)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 17.06.2018, 11:40 (2112 dagen geleden) @ Will

Hallo Wil,

het bewuste restauratie verslag kan ik ook niet meer terug vinden, maar mogelijk bedoel je de Erres KY 483. Deze heb ik volgens de datum bij de foto's in april 2011 gerepareerd. Zo was hij:

[image]

Allereerst heb ik de oude lijmresten verwijderd door de losse stukken in thinner te laten weken en heb ik vervolgens het kastje met 2-componentenlijm van Bison weer mooi passend in elkaar gezet. De nog zichtbare naden zijn opgevuld met dezelfde 2-componentenlijm. Dat was nodig omdat er splinters bakeliet weg waren. Daarna geschuurd en gespoten met donkerbruine hoogglans lak. Ik was tevreden over het resultaat:

[image]

Het juiste kleurnummer weet ik niet meer. Het was het donkerste bruin dat ik destijds kon vinden bij Gamma, maar het is denk ik uit het assortiment omdat bruin tegenwoordig niet meer zo in de mode is.......

Waarschijnlijk kan een goede verfwinkel de juiste RAL kleur wel voor je maken in een spuitbus. https://www.ralkleuren.com/ Neem ik dat geval het kastje mee naar de verfwinkel om het te vergelijken met de RAL kleurenwaaier.

Ik heb hoogglans genomen en geen zijdeglans. Mocht je het resultaat iets te glimmend vinden dan kan je het na volledige uitharding van de lak altijd nog iets doffer poetsen met bijvoorbeeld Commandant 4.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum