Beursaanwinsten. (Algemeen)

door Hans van Kampen @, Voorhout, 16.06.2018, 16:19 (2133 dagen geleden)

Hallo forumleden,

De beurs in Driebergen natuurlijk niet over geslagen alsmede de schitterende NSF tentoonstelling (zie foto’s van Piet Blaas)

Heb het e.e.a. weer mee genomen waar ondermeer een buizenportabeltje van TESLA. Ik ben daar overigens niet mee gestopt hoor want als ik wat moois zie neem ik het mee en dan moeten het kleine kunststof toestelletjes zijn.

[image]

Van Loek gekregen een klein VOLTCRAFT scoopje en over genomen een PHILIPS universeelmeter en verder van Dick Zijlmans enkele overige meters plus map met documentatie van diversen meters en het is altijd wel aardig wat de stand van Dick Zijlmans te bieden heeft voor werkelijk weinig.

Op de NSF tentoonstelling geleerd van het fenomeen zijflankmodulatie wat er op neer komt dat men via een FM zender die Ed Plevier gebouwd heeft en in het kleine glazen zaaltje stond een eind verderop in de tentoonstellingsruimte op een AM ontvanger net naast die zender afgestemd de zender kon beluisteren. De geluidsbron was een CD spelertje afgewisseld door een 3 man’s live bandje die door een oude kool microfoon werd opgenomen en muziek ten gehoren brachten uit tijden van weleer.

De beurs was kleiner, minder tafels maar niet minder gezellig en vooral interessant betreffende de tentoonstelling die meer dan de moeite waard was.

;-)
Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum