Philips B8X52A met KD1034 luidsprekers (Techniek Radio/TV)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 11.06.2018, 14:44 (283 dagen geleden) @ kris

Vraag 1: Dit chassis valt op door zijn verzorgde afwerking en bvb de echte bandfilters. Ik kan me niet van het idee ontdoen dat dit specifiek voor de Duitse markt gemaakt is en om de concurrentie aan te gaan met de Grundigs en de Saba's van die tijd.., of zie ik dat verkeerd?

Vraag 2: de luidsprekers (KD1034) roepen ook vragen op: ze klinken verrassend goed en stukken beter als wat Philips in 1966 in NL en BE op de markt zette als "hifi" luidsprekers. Ik heb de kleine en grotere luidsprekers van die hifi reeksen van toen, en goed kan je die niet noemen (tenzij je naar Jazz luistert ), de KD1034 doet het als niet hifi speaker beduidend beter. Heeft iemand daar een verklaring voor? (zijn ze bvb door iemand anders gemaakt? )

Beide vragen zijn beantwoord, het radiotoestel en de boxen werden vanaf eind 1964 gemaakt door Philips Duitsland (volgens Erb ook door Philips Eindhoven), en gingen inderdaad de concurrentie aan met andere Duitse toestellen. Dat de KD1033/KD1034 het beter doet dan de grotere en duurdere Philips boxen zoals je zegt, daar lijkt lang niet iedereen het mee eens te zijn. Dat kan ook een kwestie van smaak zijn.

Nog even de technische gegevens:

[image]

[image]

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum