Philips B8X52A met KD1034 luidsprekers (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent Belgiƫ, 11.06.2018, 09:02 (349 dagen geleden) @ John Hupse

een enkele afgestemde kring is geen bandfilter, ook geen "onecht bandfilter". Een spoel is toch ook geen "onechte afgestemde kring"? Het aantal afgestemde kringen zegt grofweg iets over de selectiviteit van een ontvanger, maar zegt niets over de uiteindelijke geluidskwaliteit.


beiden vervullen de rol van banddoorlaatfilter... het is nu alvast duidelijk wat ik bedoelde. Voor FM stereo maakt een juiste bandbreedte en een goede onderdrukking van de nabuurkanalen heel wat uit voor de uiteindelijke geluidskwaliteit. ontvangers met bandfilters zijn daar in het voordeel. (voor mono maakt het veel minder verschil)


Een vergelijking tussen produkten kan nuttig zijn. Maar vaak ontaardt zo'n vergelijking in een vooroordeel, zoals in dit geval. Dat komt omdat onvoldoende rekening wordt gehouden met het gebruiksdoel, de prijsklasse enz. van de produkten die je met elkaar vergelijkt.

ik beluister gewoon luidsprekers. Ik doe dat meestal voor enkele maanden om een betere indruk te krijgen. Uiteraard houd ik rekening met leeftijd en prijsklasse. een koppel dubellconusluidsprekertjes (zoals je vroeger bij de receivertjes kreeg) kan best aangenaam zijn, ook al zit het ver van de HiFi.

bij de KD1034 was ik gewoon aangenaam verrast , dat mag toch nog in 2018 , hoop ik, en wou daarom wat meer achtergronddetails van deze speaker, aangezien hij afwijkt bouw en stijl tov andere luidsprekers van die tijd.


Naarmate de globale kennis over een produkt (of dienst) bij de eindgebruiker vermindert zal specifieke informatie over zo'n produkt (of dienst) langzaam-aan verdwijnen. Men gaat zich dan beperken tot wel zeer generieke omschrijvingen (de z.g. vooroordelen). Op social media zie je dit verschijnsel steeds vaker.

Ik snuffel voor dit soort info niet op social media, maar vraag het hier..

groeten

Kris


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum