weerstandwaarden TE-20 signaal generator (Techniek Overig)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 10.06.2018, 22:45 (283 dagen geleden) @ gertjanrhe

de modulatie is niet duidelijk beter geworden door deze modificatie, vergeleken met de LSG10 schakeling. Voor Heising modulatie heb je ook nog meer l.f. vermogen nodig, dat is een nadeel.

Wat ik meestal doe met gemodificeerde toestellen is ze terugbouwen naar de oude situatie. Dat kost soms wat tijd, maar je steekt veel op van dit "terugontwerp" proces.

De detector die Leader hier gebruikt wordt op het internet (Engels!) een ‘Infinite Impedance Detector’ genoemd. De schakeling is die van een kathodevolger, maar de instelling van de triode is zodanig gekozen dat deze in rust vrijwel staat afgeknepen.

Je zou het overigens ook een roosterdetector kunnen noemen.

Aan het rooster wordt nu zowel het l.f. als het h.f. signaal toegevoerd. Het zal duidelijk zijn dat door het niet-lineaire karakter van de instelling van de buis menging zal plaatsvinden. Het zal ook duidelijk zijn dat te grote ingangssignalen per definitie tot asymmetrie en vervorming leiden. Vooral het verhogen van de voedingsspanning werkt dit laatste in de hand.

Omdat het tevens om een kathodevolger gaat, en het uitgangssignaal hiervan ruim 200 mVolt is zal het ingangssignaal eveneens deze waarde hebben. Het uitgangssignaal van het instrument is de helft hiervan, ruim 100 mVolt.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum