eerste kapotte buizenradio (Algemeen)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 04.02.2008, 17:44 (5934 dagen geleden) @ Samy

Die zekeringen zullen wel OK zijn. Als de NETZ zekering niet goed zou zijn, dan deed je hele radio niets, want dan kreeg de trafo geen netspanning.

Dat je met verschillende plaatsing van de meetpennen verschillende spanningen meet kan ook een verklaring zijn voor een niet goed werkend meetapparaat.

Meet de spanning op de andere buisvoetjes ook eens, en volg de bedrading terug naar de transformator, en meet daar de spanning eens. (je kunt er bijna van uitgaan dat je de twee dikste draden moet hebben die uit de transformator komen).

Vervolgens ga je de hoogspanning meten, zowel de wisselspanning direct vanaf de transformator, maar ook de gelijkgerichte spanning na de (Duits toestel, dus grote kans op selenium) gelijkrichter. Die gelijkrichters willen nogal eens kapot zijn of niet goed werken.

Ik zie trouwens dat je deze vragen ook op Circuits Online stelt. Wellicht wel zo handig om dan de bevindingen daar ook hier te vermelden (en andersom) of om alleen op één van de twee fora door te gaan. Anders lopen er straks allerlei adviezen door elkaar heen.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum