Lumophon LM250 Musikschrank, schema en bass (Techniek Radio/TV)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 05.06.2018, 18:01 (473 dagen geleden) @ frans maessen
Bewerkt door John Hupse, 05.06.2018, 18:09

Frans, je schreef dat je een schema hebt dat "nauwelijks leesbaar" is. Waarschijnlijk is dat een Grundig M43ST schema geleverd door de Zwitserse website RMorg.

Even later schreef je dat "De kwaliteit van het schema is wel goed, op de PC kan ik het perfect vergroten en zelfs de kleine lettertjes lezen". Ik neem aan dat dit een ander schema is, zoiets kan immers niet tegelijkertijd "nauwelijks leesbaar" en nochtans "goed" zijn.

Wanneer je problemen hebt met de lage tonen die niet zijn te wijten aan de luidspreker zou ik je aanraden om het toestel eerst te repareren. De reparatiemethode van Huub (rubber aanbrengen) zou ik niet aanbevelen omdat deze in dit geval niet werkt. Gebruik een normale reparatiemethode, er bestaan er een aantal van. Loodband helpt hier ook niet, zelfs Duitsch loodband faalt in dit geval. Je ziet, ik volg de unieke raadgevingen van Huub altijd stipt op, maar ik boek er helaas vrijwel nooit succes mee. Volgens mij is Huub voornamelijk van belang voor de Nederlandse literatuur. Wanneer het probleem aan de zenderkant zit, zoals je af en toe zegt, kan je er maar heel weinig aan doen. Ik zou zeggen, stem in dat geval af op een andere zender.

Controleer ook de reparaties die in het verleden zijn uitgevoerd. In (te) veel gevallen rommelt men immers maar wat aan en vervangt men allerlei onderdelen om onduidelijke redenen door willekeurige andere onderdelen. Met alle gevolgen van dien.

De Grundig speaker op jouw foto kan je prima repareren met een foamrand, zie https://www.speakerrepairshop.nl/index.php?action=extra&extra=A_repareren_met_zelfg...

[image]

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum