Philips B8X52A met KD1034 luidsprekers (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker @, Delft, 05.06.2018, 00:25 (293 dagen geleden) @ John Hupse
Bewerkt door Maarten Bakker, 05.06.2018, 00:39

Volgens RMorg werd de KD1033/KD1034 eveneens in Eindhoven gemaakt, maar dan met een 9710M en een AD3801M. Ik kan dit helaas niet bevestigen.

Ik helaas ook niet, maar ik kan wel de gedachtengang erachter proberen te verklaren. Er bestaat een schema+onderdelenlijst van die door de centrale serviceafdeling in Eindhoven is opgesteld. Dat zal wel komen omdat die boxen (in combinatie met de B8X52A) buiten Duitsland verkocht werden. In die onderdelenlijst komen als luidsprekers de 940/9710M en de 940/AD3801M voor. Op basis van dat document is het type KD1034 in Nederland aangelegd want bij gebrek aan bewijs is het beleid om het model dan aan te leggen in het land van het document of in het moederland van Philips, in dit geval dus beide Nederland. Het bestaan van een document zegt echter niet alles over de bijbehorende exemplaren van toestellen.

Een mogelijke vraag is dan of de vermelding van die luidsprekerchassis komt doordat die ook werkelijk als originele bezetting gebruikt zijn in sommige exemplaren, of dat dat alleen maar de dichtstbijzijndste types zijn die als 'geschikte vervangers' werden aangewezen voor reparatiedoeleinden (men verkocht liever bestaande servicetypes dan twee extra types op voorraad te moeten nemen voor een relatief weinig verkocht product).

Een ruwe inschatting puur op basis van bovenstaande zou zijn dat de kans 80% is dat het om servicevervangers gaat en dat de boxen altijd uit Wetzlar kwamen met Duitse bestukking en 20% kans dat ze ook in Leuven (Holland in Philipsjargon) gebouwd zijn met de genoemde gangbaardere luidsprekerchassis.

Een betere inschatting kan je krijgen door exemplaren te tellen. Naarmate je meer sets uit Wetzlar tegenkomt en geen enkele uit andere fabrieken, wordt de kans snel kleiner dat er ooit iets buiten Wetzlar gebouwd is.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum