Lumophon LM250 Musikschrank, schema en bass (Techniek Radio/TV)

door frans maessen @, lanaken, 03.06.2018, 20:26 (289 dagen geleden)

Hallo radiovrienden,

Tijdje geleden een Lumophon op MP gekocht (mijn laatste radio-grammofoon, geen plaats meer) en hoop dat ik deze mooi aan de praat kan krijgen.

[image]

Kast heeft wel een nieuw luidsprekerdoekje doekje nodig.

Had van de nvhr website het schema gevonden, grundig 5066 en begonnen met onderkant te bekijken. Voor me al een hobbyist of expert geweest, vraag me alleen af of msd 400V condensatoren OK zijn voor radios?? nog nooit gezien. Kan dat?

Vond een paar rare dingen niet volgens schema. Heb gezocht op het radiomuseum en volgens mij moet het goede schema niet grundig 5066 zijn maar Grundig Musikschrank M43ST, een buis minder.
Misschien dat John het goede kan copieren. Schema is wel heeeeel klein, alles op een a4 en nauwelijks leesbaar, daar moet de loupe bij.

[image]

Gelijkrichter was een beetje moe en een nieuwe gefabriceerd met een 150 ohm weerstand. Voltages zijn goed nu. Het ding speelt prima alleen bij de meeste zenders moet ik de bassregelaar helemaal naar beneden draaien anders "bonst" de luidspreker van de tafel af. Een beetje overdreven maar niet lekker. Pak ik een klassieke zender dan werkt alles naar behoren. Wat kan ik doen om de tegenwoordige "bassen-aso-zenders" toch nog goed te laten klinken?

Je kunt zien dat de Lumophon , volgens mij, een goedkope Grundig was. De LS lijkt wel een goedkope versie van wat ik in Grundig radios vind. Misschien eens kijken of ik wat anders (2) kan vinden.

mvg
Frans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum