Tesla transformatoren en vonkontladingen (Techniek Radio/TV)

door Eduard @, 02.06.2018, 11:38 (293 dagen geleden)
Bewerkt door Eduard, 02.06.2018, 11:46

Beste forumleden,

In de agenda lees ik over de demonstratie van een tesla transformator door Piet van Schagen in het radiocafé. Voor mij is dat te ver om te komen kijken en luisteren.
Vooral de uitleg over de vorige demo interesseert me.

De moderne techniek laat dokters toe slimme elektronica te implanteren. Zonder dat omstaanders het merken lopen mensen rond met pacemakers, defibrilatoren, intelligente doseerpompjes.
Een paar mensen uit de kennissenkring werd het verboden elektrisch te lassen of in de buurt van een lasser te staan. Ten onrechte zou de defibrilator dit als een hartritme storing kunnen interpreteren en actie ondernemen. Naast het directe gevaar zal dan bij de volgende medische controle ten onrechte een aantal maanden rijverbod worden opgelegd.

In het radiocafé houdt Piet het veilig door de voedingsspanning en de diameter van de bol te verminderen.Is er een richtlijn wanneer zoiets veilig is ?

In het Olens radiomuseum demonstreren we soms een tesla trafo of een vonkenzender met Branly coherer. De gids vraagt bij rondleiding of er mensen zijn met zulke implantaten. Hen wordt gevraagd opzij te gaan. Twee knelpunten zijn er bij deze methode. 1) Hoe ver is veilig ? 2) Mensen lopen vaak niet graag met hun gezondheidsprobleem in de kijker. Zo'n vraag van een gids zal niet altijd worden opgevolgd.

Een kooi in kippengaas omheen de opstelling is een mogelijke oplossing. Mooi kan je zoiets niet noemen en je mist een deel van het effect.

Vriendelijke groeten,

Eduard


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum