Nora Serenade W68 oscillator werkt niet (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent België, 10.05.2018, 01:01 (2172 dagen geleden) @ gertjanrhe


@Kris: je hebt gelijk dat de variaties op de anodespanning de meting beïnvloeden; bij een wisselspanning van 10Vtt gesuperponeerd op ca 150 VDC is het effect niet zo groot meen ik. Ik deed ook een meting bij Vg1=-3V met weer 1Vtt sinus er op gesuperponeerd. Ia is daarbij 6 mA, het signaal op de anode 12Vtt, dwz S=12/30k=0.4mA/V.

de meetfout hangt af van de triodecurve op de plaats waar je meet in de curve. RFT heeft dat niet opgegeven't is dus koffiedik kjken waar die 2mA/V gehaalt wordt , maar ik zou toch eens meten met constante UA op verscheidene plaatsen in de curve. (er op wakende dat je het max vermogen niet overschrijdt)


'Bij de Nora "Serenade" is gekozen voor een zelfinstellende oscillatorschakeling, dus een schakeling met een negatieve roosterspanning. De anodeweerstand is 20 Kohm, de steilheid van deze schakeling vlak voor het starten van de oscillatie is dus circa 0,8 mA/V."
Vraag: Hoe bepaal je dat de Serenade bij Ra=20K op zal starten bij 0.8 mA/V?

door eens een extern oscillatorsignaal toe te voegen aan de anode en te meten op het stuurrooster of er voldoende spanning is om de rondgaande versterking groter dan 1 te hebben.

groeten

Kris


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum