Capte antenneboost voor de Suprema. (Techniek Radio/TV)

door frans maessen @, lanaken, 09.05.2018, 20:07 (2151 dagen geleden)

Hallo allemaal,

Vorige week op MP een oude antenneversterker gekocht. Ik had gezien dat hij een 42 voetje had om spanning af te tappen. Dus ideaal om uit te proberen op de Suprema die al een half jaar mooi staat te zijn zonder dat er veel geluid uit komt zonder antenne.

Uit mekaar gehaald en condensatoren verwisseld voordat ik er spanning op durfde te zetten. Anodesignaal gaat naar de antenne dus een goede condensator is daar zeker wel nodig.

Schema van de nvhr website afgehaald voor het geval maar de bedrading is wel anders dan het schema. Wel lang geleden veranderd, zie de foto. Besloot om niet aan het schema te prutsen, de radiomensen van toen waren ook niet gek :), toch. Zou ik het originele schema moeten terugbouwen??
Als iemand interesse heeft in dit schema dan laat even weten en dan zoek ik het terug.

Voetje onder een van de 42 buizen gezet en eerst met de lamp opgestart. Toen voor het eggie en het maakt wel een groot verschil. BBC4 komt nu "loud and clear" door.

Ben van plan om hem te gaan gebruiken met de BX760. Die heeft al een goede KG, ben benieuwd of de versterker, die LG, MG en KG heeft, me nog een handje kan helpen.

[image]
[image]
[image]

mvg
Frans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum