Controlestempel Philips beeldbuizen (Algemeen)

door Otto Tuil ⌂ @, Drenthe, 29.04.2018, 21:52 (2182 dagen geleden) @ Maarten Bakker

WX0 en VA0 (of eventueel O in plaats van 0, dat is soms wat lastig te zeggen) ken ik allebei niet. Jac, om wat voor buis gaat het bij jou?

WX0 = ? type (gezien de herkomst zou dat een zwartwitbuis moeten zijn, meen dat er nooit kleurenbuizen gemaakt zijn - en dan dus een type dat in 1983 in productie was)
SK = Stadskanaal
83D = 1983, waarschijnlijk april
175B1 = ?

Hallo Maarten,

Er werden wel degelijk kleurenbuizen in Stadskanaal geproduceerd. Ik zelf heb nog een paar jaar vakantiewerk in de fabriek gedaan. Ik was insmelter van het kanon in zwart-wit-buizen. De kleurenlijn was in een hal ernaast.

Ik heb mijn vader vanmiddag nog gesproken, en hij blijft er bij dat hij de stempel eenmalig had gekregen, en dat het nooit vervangen werd voor een ander buis of bij de overgang naar een ander jaar of maand. Maar het kan natuurlijk zijn dat zij geheugen hem in de steek laat. Het is tenslotte al 35 jaar geleden. Wat hij wel vertelde was dat hij deze stempel had gebruikt bij de afstempeling van de allerlaatste kleurenbuis die in Stadskanaal werd gemaakt. Hij herinnert zich van die gebeurtenis dat het een korte ceremonie was, waarbij wat "bobo's" aanwezig waren. Er moeten ook foto's van zijn maar ook die hebben we niet. Na die ceremonie heeft hij die stempel gehouden, en is nog steeds in zijn bezit. Als ik er toch maar van uitga, dat de stempel regelmatig werd aangepast, zou jouw decodering dus moeten zijn dat WXO voor kleur moet zijn. 175B1 zal dan de identificatie van de controleur moeten zijn, misschien wel zijn personeelsnummer of zo. Iedere controleur had zijn eigen stempel.

Otto

--
Ohm sweet Ohm...
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum