Uitschakelknop plano werkt niet (Techniek Radio/TV)

door pvanos @, Opbrakel - België, 13.04.2018, 19:00 (2177 dagen geleden) @ Leo Bolier

[image][image]
Ik heb van een veiligheidsspeld eerst middendoor geknipt, vervolgens aan één been een haaks hoekje naar buiten toe geplooid, en het andere been, dat iets korter is, aan het uiteinde een beetje (ca 30°) geplooid.
Na veel gepruts en wegspringen (mijn exemplaar was niet zo gewillig) het veertje op zijn plaats gekregen door eerst in het bovenste gaatje de haakse hoek van het veertje in te steken. Dan kon het alvast niet meer wegspringen.
Dan heb ik langs de buitenzijde een minischroevendraaiertje door de krul van het veertje gestoken, waardoor dit niet meer kon wegschieten tijdens insteken van het tweede been in het onderste gaatje.
Tenslotte schroevendraaier weer wegtrekken, en wat siliconenvet rond de draaipunten smeren.

Bij een eerste test leek alles goed te werken.
Het veertje draait wel telkens geheel om zijn as, bij indrukken en terugschieten van de aan/uit knop. Gelukkig blijft het wel zitten.

Echter: bij terugplaatsen van het pertinax contactplaatje, bleek dat bij indrukken van een der andere knoppen het buitenste meeneemplaatje helemaal naar beneden en naar voor behoort te gaan.
Mogelijk doordat het veertje onderweg om zijn as draait, is de kracht net niet voldoende om dit buitenste meeneemplaatje ver genoeg naar beneden te drukken (en tot tegen de voorrand).

Heeft iemand een foto van het originele veertje ?
Zou het nodig zijn het replica veertje te fixeren, om te verhinderen dat het nog om zijn as kan draaien ?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum