Knoppen van Philips en Siemens loskrijgen (Techniek Radio/TV)

door S.Leunissen @, regio Zuid Limburg, 03.04.2018, 16:04 (2186 dagen geleden) @ Bert V.
Bewerkt door S.Leunissen, 03.04.2018, 16:12

Ik heb deze ontvanger al enkele jaren geleden gekregen van zendamateur. Wilde deze voor hem de schakelaar net aansluting repareren maken. Het geen ook gelukt was en toen zij hij hou maar (nadat hij mijn verzameling had gezien). Later toegevoegd via kontakten zendamateurs en gekocht een 1 kHZ rasteroscillator Einschub. Deze is los zo zeldzaam als water op mars. Deze toegevoegd in het toestel. Vorkreis gerepareerd bladveren en as op de condensator schoongemaakt.

Maar het is een ontvanger die kwa bouw zijn weerga niet kent zoals krammen lees holnieten van veerstaal die overal zijn ingeslagen zodat je bijna niks uit elkaar kunt halen zonder pulken.

Nadeel van deze ontvanger is de brom modulatie en de thermosstaat die continu brandt. bekende euvels maar hij functioneert er niet minder door...

Maar ik heb gisteren op dit beest ZS6OAJ Pretoria ontvangen op 14170 (20 mtr band) op een draad van circa 12 meter en 1:9 balun.

Ja die klokken als je ze vindt zijn ze peperduur en dan ook nog origineel elektrisch aangedreven of op wind. De meeste die ik zie zijn gesloopt geen origneel binnenwerk meer maar n quartz inbouw.

groet 73's Sander SWL PA11084

--
groet Sander
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum