Toch nog analoog bij Ziggo? (Algemeen)

door J vd Westelaken @, Den Dungen, 30.03.2018, 14:35 (2209 dagen geleden) @ gerard
Bewerkt door J vd Westelaken, 30.03.2018, 15:34

Beste Gerard,

Zoals Soundman2 al opmerkte ligt de ondergrens van de meeste CAI systemen op 184MHz en die doorloopt tot 1200MHz buiten de FM band die natuurlijk nog wel wordt doorgegeven.
En ook al zouden ze het willen de kabelaars zijn niet gemachtigd om een signaal rechtstreeks op de kabel te brengen van een publieke zender buiten hun band gedeelte.
Ik heb eerder het vermoeden dat het signaal wat je ontvangt toch ergens lokaal in de lucht wordt gezet, gezien de constructie die je gebruikt is er niet echt sprake van een goede afscherming, dit is geen kritiek want om signalen rechtstreeks uit de lucht te pikken voldoet het wel, wat ik er mee wil zeggen is dat het signaal eigenlijk overal vandaan kan komen.
Toch wel nieuwsgierig geworden heb ik even wat meetapparatuur aangesloten op het eerste plaatje is het volledige Ziggo spectrum te zien in mijn woonplaats Den Dungen.[image]
Het tweede plaatje is met de spectrum analyzer gemaakt en dan kun je goed het lege stuk zien links in het beeld waar niet door Ziggo wordt uitgezonden.
[image]
Goed te zien is marker 1 in het begin van de fm band en dan iets verder naar rechts de digitale signalen met daar weer rechts van enige analoge signalen.

Met vriendelijke groet,
Jan van de Westelaken


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum