Afregeling kathode Wien Bridge oscillator BEM004 (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent België, 22.03.2018, 14:51 (2224 dagen geleden) @ Oldtimer

Daarmee heb ik gezien (mode spectrum analyzer) dat de tweede en derde harmonischen toch steeds zo'n 35 à 40 dB onder de hoofdtoon bleven...


Dat betekent dus dat de harmonische vervorming rond de 2% ligt.

Willem

Yep, het is aan de zeer hoge kant. kan natuurlijk voor een stuk aan de audiokaart van de PC liggen.


@John, de versterking 1 wordt uiteindelijk gehandhaafd door de lampjes, althans das de bedoeling. de lampjes maken van de schakeling een VCA, waarvan de controlespanning voor deze VCA van de schakeling zelf komt.De regelpot is een voorinstelling die het geheel in een zo gunstig mogelijk regelgebied moet brengen.

Het is wel zo dat hoe dichter je bij versterking 1 komt, hoe langer de schakeling erover doet om te stabiliseren. Sommige generatoren hebben daarvoor een keuzeknop: kiezen tussen fast setlle of low distortion .

MBLE heeft de afregeling in de manual zo beschreven dat het zeker werkt en kan afgeregeld worden zonder enige randapparatuur. Wou gewoon duidelijk maken dat het beter kan.

Alles hangt er vanaf wat TS er mee wil. Als hij gewoon een toongenerator nodig heeft voor algemeen gebruik, dan is het ok. Wil hij distortie gaan meten, dan moet het beter.

groeten

Kris


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum