downloaden bij rmorg (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 06.03.2018, 18:19 (2235 dagen geleden) @ John Hupse †

Het is zeker niet mijn bedoeling halve waarheden te verkondigen, maar ik snap dat je mijn schrijven zo kon lezen, want het was inderdaad half. Ik zal het dus toelichten.

Met 66 schemapagina's kom je een heel eind - als incidenteel gebruiker heb je dan toch wat je nodig hebt en als veelgebruiker kun je zelf ook meer inbrengen. Ik snap gedeeltelijk dat er klachten over komen en ik zou het systeem ook graag anders zien, op zijn minst per schema en niet per schemablad. De filosofie achter het systeem is om mensen te stimuleren om zelf meer in te brengen. Ik heb er geen uitgesproken mening over of dat beter of slechter is dan de andere systemen (centraal geplaatst zoals NVHR en soortgelijke maar kleinere hobbysites, of diensten waar gebruikers op eigen initiatief kunnen uploaden en downloaden zoals Elektrotanya).

Wat de NVHR betreft: ik doelde daar simpelweg op het lidmaatschap van de vereniging, los van het gebruik van de schematheek. Meer om aan te geven dat een hobby nou eenmaal zo nu en dan geld kost, bijvoorbeeld om de bijbehorende instituten in stand te houden en dat het idee van inschrijfgeld ook niet helemaal vreemd is (al heeft de NVHR het afgeschaft, dat is natuurlijk wel fijn omdat het wat laagdrempeliger is op die manier). Ik neem aan dat ik als NVHR-lid wel meehelp de schematheek in stand te houden, maar het grootste deel van de contributie gaat daar niet naar toe.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum