downloaden bij rmorg (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 04.03.2018, 09:51 (2217 dagen geleden) @ Maurice

Kennelijk staan nog steeds de diverse sites niet vol genoeg. Zie de vele vragen over type buizen, trafo's en toestellen hier.

Het blijkt steeds weer dat je de meeste vragen kunt beantwoorden na wat zoekwerk, ik beperk me hierbij meestal tot de NVHR website. Het is uiteraard gemakkelijker om de vraag gewoon op een forum te stellen en het zoekwerk door iemand anders te laten doen. Dit is het nieuwe "normaal". Je leert er echter maar weinig van, dat is al lang bekend.

Voor verreweg de meeste vragen die hier worden gesteld is het antwoord te vinden in het forumarchief, in de Tips&Trucs sectie en op de NVHR-website. Soms wordt mij gevraagd om te verklaren waar ik iets heb gevonden, ik zeg dat dan gewoon en vervolgens zegt men dan "ik kan het zelf niet vinden op google". De meeste forumbezoekers hebben geen idee hoe om te gaan met moderne hulpmiddelen zoals het internet, ze dolen liever rond op zo'n advertentiesite.

Je vraag "Steek je vinger maar eens op hoeveel hier een upload ri NVHR gedaan hebben. Zullen er maar weinig zijn." is een retorische vraag, om verschillende redenen. Het is kennelijk de bedoeling dat de forumbezoekers zich aangesproken voelen en voor waarheid aannemen wat je hier suggereert.

We ontvangen bij schema@nvhr.nl maar heel weinig documentatie afkomstig van commerciële websites, ondanks jouw suggesties. De documentatie die daar vandaan komt is bovendien meestal al aanwezig op de NVHR database-server. Niet zelden staat er zelfs al een NVHR stempel op de documenten die men opstuurt.

Dat geldt niet voor de enkele nog overgebleven ervaren hobbyist op dit forum, je bent zelf immers iemand die trouw bijdraagt, ook aan de schematheek. Hiervoor dank!

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum