Alternatief 6E5C voor Philips GM7628 signal tracer (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 25.02.2018, 17:59 (2244 dagen geleden) @ pvanos

Ik hoor wel veel brom uit de luidspreker.

dat is een duidelijke aanwijzing. Is er sprake van een 50 Hz of van een 100 Hz brom?
De indicatorbuis krijgt deze brom ook toegevoerd, zie het schema. Zolang deze brom er is worden zwakkere signalen niet meer weergegeven.

Wat betreft het schema, gebruik de documentatie die bij je toestel hoort. De kans is groot dat er is gerommeld aan je toestel, bij een GM7628 is de correctiespanning immers niet via een spanningsdeler aangesloten op de voedingsspanning zoals je zegt. Zoek eerst uit welk toestel je hebt, repareer het toestel, regel het daarna af en ga dan pas experimenteren. Men draait op forums etc. deze volgorde vrijwel altijd om, hierdoor ontstaan nu eenmaal allerlei problemen.

Begin bij het begin, de voeding. Controleer niet alleen de verschillende spanningen, let er b.v. ook op dat de buffer- en afvlakelco de juiste waarde hebben en dat deze stevig met het chassis zijn verbonden. Vervang de koppelcondensator C11 door een plastic exemplaar als dat nog niet is gedaan.

Controleer de anodestroom van de eindbuis, en de gebruikelijke spanningen (gloeispanningen, anodespanningen en schermroosterspanningen).

Een l.f. signaal van 2 mV moet nog zichtbaar zijn op de indicatorbuis, wanneer er ook nog een bromspanning van b.v. 5 mV aanwezig is lukt dat niet meer.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum