Buizen TV- Waarom die ROL Hoogspanningskabel (Techniek Radio/TV)

door castafiore2010 @, Winsum (Gn.), 21.02.2018, 12:15 (2254 dagen geleden) @ soundman2

Die nieuwe technieken, die al het oude ingehaald hebben bestaan vaak uit het plakken van nog een aantal correctie-modules achter een schakeling, die niet deugt zonder de essentiële ontwerpfout uit de basisschakeling te analyseren - laat staan deze fouten weg te halen. Het materiaal kost immers allemaal niks meer.

Toch zou het nuttig zijn om je te verdiepen in de creativiteit, waarmee schakelingen uit de buizen- en vroege transistortijd, ontworpen zijn. Hierin zijn namelijk met een minimum aan onderdelen vaak nog twee functies tegelijk aan één schakeling gegeven, daar is een denkwerk en inzicht voor nodig geweest, dat heden ten dage niet meer komt kijken bij het ontwerpen van nieuwe schakelingen.

Ik ben het wel met je eens, dat we in deze periode ander denkwerk nodig hebben, en ik prijs dan ook de zegeningen van de hedendaagse meccanodoos, het Arduino-'speelgoed' daarom bijvoorbeeld ook, maar af en toe met een schuin oog naar de "oude" technieken kan zeker geen kwaad en alleen maar leiden tot meer inzicht (en creativiteit) in het algemeen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum