MF Spoel gezocht (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker @, Delft, 10.02.2018, 15:16 (133 dagen geleden) @ kris

Typenummer van het toestel is inderdaad verplichte kost om op te geven als je iets zoekt. Dat stond bij Philips vroeger zelfs in de documentatie als tip: Ondanks de codenummers wilde Philips zelf ook altijd het typenummer van het toestel erbij.

Ook als je de codenummers niet noteert is het wel altijd een goede laatste controle als je de spoel gevonden hebt. Alleen is hier iets lastigs : het A9-nummer uit de documentatie staat vrijwel nooit op de spoel. Daar staan meestal A3-nummers op. Soms afgekort tot een 4-cijferig nummer dat in dit geval waarschijnlijk met een 6 of een 7 begint en waarvan het laatste cijfer minder belangrijk is. Op de gok ergens tussen 65 en 75 maar dan houd je nog steeds 100 mogelijke spoeltypes over....

Helaas heb ik van deze spoel geen omnummerinformatie. Alleen weet ik dat hij ook in de B2X92A voorkomt en waarschijnlijk in wel meer FM-toestellen uit die periode.

Dus als Erwin de spoel nog heeft, in elk geval handig om het nummer op de spoel en vanzelfsprekend het typenummer van het toestel te vermelden.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum