Grundig 2030W3D eindtrafo defect. (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 04.02.2018, 13:00 (2244 dagen geleden) @ soundman2
Bewerkt door John Hupse †, 04.02.2018, 13:05

Overigens is er met de link wat aan de hand.

er is een komma aan het eind bijgeplakt, en dat werkt dus niet. De link naar het cursusfilmpje is http://www.nvhr.nl/reparatiecursus.htm , dus zonder die aangeplakte komma.

Het filmpje is afkomstig uit de NVHR on-line cursus. Het wordt daarin gebruikt om te laten zien hoe je de anodestroom van de eindbuis kunt meten.

Wanneer je de cursusinhoud gewoon zou volgen dan zou je vlak na het opstarten (inderdaad m.b.v. een gloeilamp, en/of een variac) eerst de anodestroom van de eindbuis hebben gemeten. Omdat Grad vraagt wat hij nog zou kunnen doen lijkt het het beste om deze stroom toch eerst maar even te meten. Daarna gewoon de normale procedure vervolgen, en daarbij de behoefte om allerlei onderdelen te gaan vervangen omdat men op forums zegt dat dat nodig is zo goed mogelijk onderdrukken.

De twee eerder genoemde condensatoren zijn niet voor het opstarten vervangen. Waardoor er ondertussen wellicht meer is beschadigd dan nodig was. De elco 2x 50 uF en de voedingsgelijkrichter zijn wel preventief vervangen, maar dat was nu net weer niet de bedoeling. Er zijn natuurlijk altijd vele wegen te vinden die naar Rome leiden, maar die zijn in het algemeen een stuk lastiger dan de aangegeven hoofdweg.

De NVHR on-line reparatiecursus is, in tegenstelling tot wat Huub zegt, een on-line cursus met een eigen forum en vele andere hulpmiddelen voor de cursisten. Zie hiervoor ook de tekst op de NVHR website http://www.nvhr.nl/reparatiecursus.htm

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum