Nog een paar vragen over de Geloso G3227a (Techniek Overig)

door Patrick2 @, Antwerpen, 03.02.2018, 08:22 (2246 dagen geleden) @ John Hupse †

De brandvlek op de elco van de kathode werd veroorzaakt door de weerstand die gloeiend heet wordt en contact maakte. Ik heb die bij een eerste "diagonaal" nazicht weggeplooid van de condensator. De weerstand van 1k en de c van 50pF ontbreken en ik zie geen aanwijzingen dat ze er ooit in gezeten hebben. Niettemin schijnt alles naar behoren te werken.
In vergelijking tot een versterker met een single ended EL84 geeft deze versterker een veel dynamischer geluid. "Voldoende voor een huiskamer" is mijn inziens niet relevant want op beide types versterker staat een volumeregeling. Dan kies ik voor wat voor mij het mooiste klinkt.
Ik heb in ieder geval al uit de reacties kunnen opmaken dat ik best eerst de toonregeling er tussenuit haal en dan naar het resultaat luister. Nochtans meen ik me te herinneren dat ik hier op het forum ergens gelezen heb dat het ontdubbelen van de kathodeweerstand een belangrijke verbetering is naar werking en levensduur van de eindbuizen toe. Het vergroten van de koppelcondensators wordt dan een voor mij interessant experimentje.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum