Sigma VTVM model MV-21 (Techniek Overig)

door Hugo Sneyers ⌂ @, Tongeren Belgie, 31.01.2018, 06:56 (2249 dagen geleden) @ Ben Schoon

Vanmiddag maar eens 3 vervangende condensatoren gekocht bij Okaphone in Groningen en er vanavond ingezet maar dat maakt geheel geen verschil. De elco zit er als verdachte nog in maar een vervangende waarde had Okaphone niet. Overigens heb ik de potmeters ook maar eens gemeten en die wijken wel fors af. Kan dat zo’n grote invloed hebben? Ik meet 185vdc als hoogspanning, lijkt me oke maar ik heb geen schema om dit te checken. Waar kan het euvel zitten?

Dag Ben,

Dat de potmeters afwijken is niet zo erg, ze dienen immers toch om te regelen.
De hoogspanning lijkt me ook voldoende.
Zonder schema is het lastig natuurlijk om nog iets zinnigs te zeggen.
Ik zat me af te vragen of de probe nog in orde is, als het knopje in de stand 'AC OHM' staat zou de punt gewoon moeten doormeten met de draad die binnen in het toestel toekomt maar ook indien de probe niet in orde zou zijn zou je toch met de knoppen AC, ZERO en OHM de naaldstand moeten kunnen beinvloeden als je er aan draait.
Wat ik in dit geval (zonder schema) zou doen is de weerstanden op de print een voor een los solderen aan 1 zijde en doormeten met de Ohmmeter, zo erg veel zijn het er toch niet. Ook eens controleren of de linker draaischakelaar nog goed werkt, bij sommige van die schakelaars durft er wel eens een contactlipje afbreken of door metaalmoeheid niet genoeg meer klemmen zodat je slechte verbindingen krijgt.

Groeten .... Hugo Sneyers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum