Golflengteplaatje of sloopdeel Philips 2502 (Gezocht)

door Herm Willems @, Maastricht, 28.01.2018, 19:49 (140 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Hi Hans,

Ik heb wel eens gehoord dat een groot deel van het Philipsarchief in de oorlog verloren is gegaan. (bombardement, bewuste vernietiging door medewerkers, of beide) Daar hoeven we het dus niet meer van te hebben.

Wat je schrijft over de op de voorzijde afgedrukte merknaam zou inderdaad best wel eens waar kunnen zijn. Op mijn 2501 staat die gelukkig ook nog. En ik geef het eerlijk toe: mij ontbreekt de moed om eens te proberen of die er gemakkelijk af te halen is :)

Ik heb het altijd de meest interessante Philips radio gevonden. Ik kocht hem in 2003 van een oude verzamelaar die toen alles van de hand deed. Hij had hem op zijn beurt in de jaren 60 gekocht en er nooit iets aan gedaan omdat hij niet technisch was. Restauratie was niet nodig: hij speelde gewoon en is werkelijk nog een volkomen maagdelijke staat. Wonderlijk, dat zo'n apparaat al die jaren ongeschonden heeft doorstaan.

Blijft nog over het raadsel van de schijven op de varco's. Ik schreef bakeliet, maar misschien is het ook eboniet. Waren ze in de eerste serie van messing en later van bakeliet of eboniet? Of was het juist andersom? En wat was de reden van die wijziging? Tegenwoordig is kunststof goedkoper dan messing, maar was dat toen ook zo?

Ik zal de kap van die van mij er binnenkort eens afhalen. (ik heb zwarte schijven) Misschien leuk als iedereen die er een heeft dat eens doet. In combinatie met de serienummers moet daar een conclusie uit te trekken zijn.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum