vibrato circuit (Algemeen)

door kathodyne, 02.02.2008, 10:07 (5936 dagen geleden) @ John Hupse †

Hallo,

Het schema, an sich begrijp ik wel, bestaat uit louter simpele trapjes met daarbij enig filterwerk en fasedraaiers. Alleen die %$%^oscillator.....

Dat ik iets verkeerd zou kunnen hebben aangesloten is zeer wel mogelijk.
Een reactie die ik via mail heb gekregen adviseert om V2B eens onder de loep te nemen omdat hij denkt dat V3 slechts 'half'wordt aangestuurd....
(zou kunnen verklaren waarom de amplitude alleen naar beneden wordt gemoduleerd)

Bij het afzonderlijk testen van de trapjes werkte alles echter, output van V2a was netjes 90graden t.o.v. elkaar. en de fasedraaiers stonden ook goed ingesteld.
Alleen de oscillator (V4) werkte m.i. niet goed, meer pulsgedrag dan 'vibrato'-gedrag (zeer korte stijg/afval tijd) waardoor ik denk dat daar een fout zit.
Aangezien ik geen kennis/ervaring met oscillatoren heb had ik gehoopt dat iemand die veel met radio's bezig is (en dus, oscillatoren??) een duidelijke fout in dat deel van het schema had gezien.

w.b. C11, die is wel degelijk 20uF (kathode-ontkoppeling), de 2nF condensator is C9 (heerlijk typemachine tekst lezen!!)

Ik ga vandaag of morgen nogmaals bezig met de vibrato en hoop dan de fout te vinden, lukt het echt niet, dan ga ik wellicht een andere bouwen (tegenwoordige circuits blijken een stuk eenvoudiger te zijn, diepte wordt dan via een optocoupler/neon lamp geregeld)

vriendelijke groet,

Henk Huitema


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum