Mooiste radio (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 28.01.2008, 17:21 (5954 dagen geleden) @ hoedendoosch
Bewerkt door Hans Op den Camp, 28.01.2008, 17:32

Hallo Pim, dezelfde vitrine stelling maar met andere radio´s Zo zie je maar dat de radiohobby op vele manieren kan worden beoefend.
Zelf verzamel ik toestellen tot ongeveer 1950, Het liefst van bakeliet, zoals deze 2634 die ik al vele jaren geleden heb aangeschaft en toen nog betaalbaar was (hoewel 575 gulden...)

[image]

Maar af en toe is een houten toestel met art deco vormgeving ook niet te versmaden.

[image]

Deze Erres uit 1934 bijvoorbeeld. Het is op de foto niet goed te zien, maar het luidsprekerdoek bestaat uit allemaal koperkleurig geweven ERRES namen.

Tenslotte probeer ik de bakelieten U/serie van Philips compleet te krijgen. Zo had ik had afgelopen weekend via MP een BX281U uit 1948 gekocht. De verkoper had per e-mail aan mij al de koop bevestigd maar toen ik de radio vanavond kwam ophalen bleek er iemand tussentijds een aanzienlijk hoger bod te hebben uitgebracht. En dat bedrag wilde de man van mij ook ontvangen. En dat voor een radio met een erg beschadigde schaal en een ontbrekend Philipslogo en in niet spelende staat en ook nog een haarscheur in de bakelieten kast. Wel een teleurstelling in de mensheid en een verloren rit van 80 kilometer. Sorry hoor, ik moest dat even kwijt.:-(


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum