printjes en schemas (Techniek Overig)

door Eduard @, 18.12.2015, 07:11 (3074 dagen geleden) @ Roland L

Dag Roland,

Die leercurve waarover u spreekt zit mij (en mogelijk ook andere forumleden) dwars.
Ik heb het programma dat u aanhaalt nog niet bekeken maar ik heb enkele jaren geleden een paar dagen met Eagle gespeeld. Na het bekijken van de Youtube filmpjes en wat vallen en opstaan komt er een bruikbaar printje op tafel. Wie daar regelmatig mee werkt zal het best in de vingers krijgen. Maar ... het probleem komt als je maar eens per 2 jaar een print ontwerpt.

Ook ik zoek nog steeds een eenvoudig onder linux werkend print ontwerp programma. Veel programma's bieden zoveel toeters en bellen dat je als occasionele gebruiker de bomen in het bos niet ziet. Allemaal nuttige dingen voor wie dagelijks met het programma werkt maar ballast voor de amateur. Goede raad is welkom.

Omdat mijn printjes eenvoudig en klein zijn teken ik ze met een universeel tekenprogramma.
Het eindresultaat is pdf. Mijnprintplaat.nl aanvaardt pdf formaat en zet die tegen betaling om naar gerber. Zelfs de files nodig voor de SMD pick and place machine heeft Mijnprintplaat.nl aangeleverd op basis van zulke tekening. Nadeel van de procedure is dat ik wellicht meer proefprintjes maak dan iemand die vertrouwd is met de specifieke software.

Vriendelijke groeten,

Eduard


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum