Oude connectoren (Techniek Overig)

door Loek @, Exloo, 11.12.2015, 11:29 (3081 dagen geleden) @ Frans Hamer

Hallo Frans,

Die linker pluggen kan ik me ook nog herinneren. Jaren geleden zat PTT/KPN bijna tussen alle verbindingen die gemaakt werden voor radio en TV rapportages. De audio-verbindingen kwamen dan vanuit "het land " via vaste verbindingen (vierdraads) via PTT lijnen binnen in het Audio Video Verbindings Centrum (AVVC) in Hilversum bij de Witte vierkante toren. Deze verbindingen werden via een patch paneel naar het NOS gebouw dat er naast stond gebracht. De NOS maakte dan de "regie " en daarna moest het weer naar het AVVC om via PTT/KPN op de zenders gezet te worden (waren ook van KPN). Ook deze verbinding werd weer gemaakt op een patch paneel met deze connectoren.

Het klikt wat omslachtig en dat was het ook. Het was ooit de bedoeling dat de NOS in het gebouw van de PTT zou komen , maar ja dat was te gevoelig en men wilde in het eigen gebouw blijven. Daarom is in het AVVC veel ruimte over gebleven en daar is toen bijvoorbeeld ook een opleidingscentrum van PTT geweest.

Nu is dat natuurlijk allemaal anders. KPN zit en hoeft ook nergens meer tussen te zitten. Alles gaat via satelliet en alle omroepen doen dit zelfstandig.

Ik heb bij al deze afdelingen gewerkt. Bij AVVC reparatie/onderhoud meetapparatuur bij Opleidingscentrum en later bij het bewakingscentrum LDBC.

Met vriendelijke groet,

Loek


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum