Philips 803A Fantasia (Techniek Overig)

door het keizertje @, 27.09.2015, 16:40 (3156 dagen geleden)

eindelijk is het mij gelukt om een Philips 803A Fantasia te bemachtigen in redelijke staat, ik zoek er al een tijd naar en iedere keer was iemand mij op marktplaats te snel af, of de prijzen liepen uit de hand.

komende maanden wil ik hem heel voorzichtig opknappen (inmiddels heb ik al een aantal beginnersfouten gemaakt op veel minder interessante radio's, ik weet nu; langzaam stapje voor stapje is toch het beste)

het eerste waar ik naar wil kijken is de kast zelf.

het fineer is gaaf, hooguit aan de randjes een paar chipjes, de lak is aan de zijkanten slecht en op het bovenblad volledig vergaan, de lak aan de voorzijde is redelijk maar verbleekt, foto's zullen volgen,

inmiddels weet ik dat verschillende merken beits verschillende kleurtinten hanteren bij dezelfde kleurnaam: teak, eiken verschilt per merk wat kleur betreft, ook heb je beits zonder lak en beits die gelijk een glanzende laklaag aanbrengt, nu is mijn eerste vraag bij dit project:

welke kleurcodes heeft Philips gebruikt bij de 803a en met welke beitsen van nu is dit te vergelijken?

een ander punt is dat het mij opvalt dat op verschillende onderdelen verschillende kleuren zijn gebruikt, van licht teak tot mahonie en zwart ebben? of heel donkerbruin? wie heeft ervaring met de oorspronkelijke kleurstelling van het meubel? wie weet welk onderdeel welke kleur heeft?

ook zit ik met de vraag, volledig in de nieuwe lak, of enkel de verweerde stukken doen en de oude lak die bijvoorbeeld onder de deksel zit respecteren? (die is nog best mooi, wel een beetje craquelé, maar niet storend, wel missen onder de klep een paar chipjes van het fineer.

vanzelfsprekend is het oorspronkelijke draaiplateau verdwenen en vervangen door een plaatje triplex met een plastic jaren vijftig pick-up 'je, is er iemand die een draaiplateau heeft liggen wat hier in hoort en die er afstand van wil doen?

Of het de versie met wisselaar is of zonder wisselaar, met beide versies is uitstekend te leven, hoe oorspronkelijker hoe beter,

(ik ga in ieder geval komend weekend naar Driebergen)

vriendelijke groet & voorbaat dank,

arjan


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum