Aarding in de AVO Two Panel Valve Tester (Techniek Overig)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 18.08.2015, 08:13 (3196 dagen geleden) @ onbekend

Ik vraag me dan wel af waarom 'earth' als apart in te stellen positie nodig/nuttig was. Je kon er immers net zo goed de positie 'cathode' voor gebruiken. Misschien omdat men bij AVO de MKII al in gedachten had?

Je bedoelt de AVO VCM MkII? Dat is de opvolger van de AVO VCM uit 1948, ik denk niet dat men daar in 1937 al mee bezig was. Er is bij mijn weten nooit een MkII versie geweest van het AVO Universal Panel model.

Ik denk dat men in 1937 bij de ontwikkeling van het "AVO Universal Panel" al wel het idee had dat de toekomst nog een paar afwijkende buistypes zou gaan opleveren. Wat er in werkelijkheid allemaal in de periode 1940-1945 is ontwikkeld op dit gebied kon men echter niet vermoeden. De claim van de fabriek dat met de aanschaf van een AVO Universal Panel de tester "voor altijd" up-to-date zou zijn kon een paar jaar later al niet meer hard worden gemaakt (zie voor deze claim ook de advertentietekst hieronder).

Men gebruikte echter wel een schakelmatrix in 1937 in het Universal Panel. Met een extra kontakt dat niet werd gebruikt!

Met de kennis van nu zou je dat bijvoorbeeld kunnen gebruiken om buizen te testen die zijn uitgerust met een of meerdere "N.C." aansluitpennen. Je loopt dan wel het risico op parasitaire oscillaties bij een wat steilere buis, zie ook de AVO documentatie.

[image]

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum