Wat zijn Tefifon cassettes? (Techniek Overig)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 27.07.2015, 10:33 (3218 dagen geleden) @ jjjaaannnvvv

Wel is het zo dat de band gedraaid is. Waar dit echter bij moebius één maal gebeurt, is dat in het geval van Tefi vele malen. Elke wikkeling die om de centrale spoel zit zorgt namelijk voor een draaiing in de band. Er zijn dus zo veel omwikkelingen als draaiingen.

De band is uiteraard opgerold, ander past deze niet in de cassette. Maar ook voor een opgerolde band geldt nog steeds dat deze of 1 of 2 oppervlakken heeft.

De Tefi band op onderstaande foto is een ring met twee oppervlakken. Zoals bekend heeft een Moebius ring slechts 1 oppervlak. Andersoortige ringen bestaan niet, ze hebben of 1 oppervlak of 2 oppervlakken. Nul of drie oppervlakken (of nog een ander getal) is bij de huidige stand van de wetenschap niet mogelijk bij een band.

Wanneer je rekening houdt met het oprollen van de band kan je zeggen dat bij een normale band er sprake is van een even aantal verdraaïngen, terwijl bij een Moebius band er sprake is van een oneven aantal verdraaïngen. Voor de geleiding van de band maakt het niets uit, wel is de speelduur bij een oneven aantal verdraaïngen twee maal zo lang.


[image]

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum