Condensatorvraag (Techniek Overig)

door Hans van Kampen @, Voorhout, 04.07.2015, 06:16 (3229 dagen geleden) @ Eleen

Hallo Eleen,

Dank voor de uitleg en aanbod.

Wat het aantal buizen (glazen ballonnen) betreft heb je gelijk met 18 stuks, 19 zelfs want dan had ik het schaalverlichtingslampje er ook bij moeten zetten maar die weerstandlamp 1904 is per definitie geen elektronenbuis dus eigenlijk zitten er 17 elektronenbuizen in.

Als er een schema van dit apparaat is hou ik me natuurlijk aanbevolen. De topic van Gerard Rely over deze voeding heb ik gezien en zoals je vernam heb ik zijn apparaat nu echter nog niet wetende waarom hij hem heeft opgeruimd, kennelijk voor gebruik deed hij er niets mee en voor mij is het een mooi verzamelobject bij mijn Philips meet apparaten.

Ik ben momenteel bezig met een grote schoonmaakbeurt, alle buizen zijn er uit en drie condensatoren die mooi in een octal voet zaten kon je er zo uit trekken, alles is gemerkt !!! dus bijvoorbeeld iedere EL 34 van de 5 stuks komt ook weer op dezelfde plaats (afregeling) niet van, oh, het zijn toch 5 de zelfde buizen, het maakt niet uit waar ie in de voet voor een EL 34 komt te staan.

Ik heb ook de trafo's en smoorspoel uit kunnen solderen (ging makkelijk), foto's gemaakt eerst en gemerkt, opgetekend etc. want zijn nogal stofroestig en hoe zeggende Duitsers dat, smutzig?? en worden opgeknapt en tevens is het chassis ''leeg'' zodat ik die onder handen kan nemen (foto volgt later)

;-)
Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum