Tektronix 545 -Reparatie en opstart (Techniek Overig)

door Hans van Kampen @, Voorhout, 11.06.2015, 14:25 (3251 dagen geleden) @ Maurice

Proficiat Maurice met je resultaat :OK: Ik heb wel wat getriggerd met m'n bijdrage zo te zien.

Om dergelijke mooie bejaarde spullen weer goed te laten werken moet er idd heel wat verlopen onderdelen vervangen worden. Ik ben onlangs bij Florick Wibier geweest en mijn oren stonden werkelijk te klapperen wat die jonge student van Tek spullen af weet, ben er jaloers op als onderhoudsschilder zijnde en dit een prachtige hobby vind de laatste jaren maar er eigenlijk te weinig technisch van af weet om te gaan foutzoeken, vervangen etc.

Ik heb inmiddels mijn sterk vervuilde Tek 585 zo goed als schoon allemaal met wattenstaafjes en kwastjes plus eindeloos geduld. Ik durfde toch niet met 'n een of andere vloeistof aan de gang te gaan en onderdompelen/sprayen want er zijn onderdelen potmeters, draadgewonden 10 slags pot. van de vertragingslijn etc. waar vloeistof in achter blijft plus het Mu schild van de CRT waar je nooit alles uitkrijgt, ik zag er tegen op.

Alle knoppen op het front moet ik nog aanpakken. Wat het technische gedeelte betreft werkt de trigger niet helemaal lekker maar er zal ook het e.e.a. moeten worden vervangen. Ja, ga je de scoop gebruiken? Bij mij is het meer een verzamelobject die ik geheel origineel wil houden en rustende neerzetten in het privemuseum.

Veel plezier met je scoop Maurice,
;-)
Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum