Scott S196 crossover (Techniek Overig)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 28.04.2015, 06:40 (3295 dagen geleden) @ Base-Line

dit is een 3-weg luidsprekerfilter, en is bedoeld voor de op het metalen paneel vermelde luidsprekers die gemonteerd zijn in de Scott luidsprekerbox S196.

Het aansluiten van de luidsprekers is niet moeilijk, maar je moet eerst het filter uittekenen. Dit gaat het beste met een vel papier (A4 is geschikt) en een potlood. Je tekent hierop de verschillende onderdelen en vervolgens de draden die de onderdelen met elkaar verbinden. Je ziet dan hoe het filter in elkaar steekt.

Op het hardboard plaatje zijn twee weerstanden, twee condensatoren en drie spoelen gemonteerd, dit is goed te overzien, begin daar eens mee.

De kleur van de draden is niet van belang, al weet ik wel dat men in Hi-End kringen hier anders over denkt. Er is ook geen enkele relatie met de Philips luidspreker van het type AD15240/W8 uit 1976. Dat is een 15 inch luidspreker met schuimrand die helaas altijd verteerd is. Je vindt deze luidspreker b.v. in sommige Heathkit luidsprekerboxen uit die tijd. In de S196 van HH Scott zit deze luidspreker echter niet.

Overigens is zo'n 3-weg filter alleen bedoeld voor de HH Scott luidsprekerbox S196, het is immers specifiek hierop aangepast en zal niet voldoen in combinatie met een willekeurige andere box met willekeurige andere luidsprekers.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum