onbekend toestel (Techniek Overig)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 26.01.2015, 19:35 (3400 dagen geleden) @ Ger Fust

Dan is een bandrecorder dus ook niet elektronisch? Want de band wordt mechanisch langs de kop bewogen.

in mijn bijdrage heb ik het bewust over "een muziekinstrument". Zaken zoals versterkers, bandrecorders, platenspelers, meetinstrumenten, radiotoestellen e.d. vallen hier dus niet onder. Ook al worden in sommige reclameuitingen aan een versterker of aan een radiotoestel soms muzikale eigenschappen toegeschreven, het gaat hierbij meestal niet om "toonvorming" maar om een poging om een geluidsignaal zo correct mogelijk te reproduceren.

De regels waarlangs een taal zich ontwikkeld zijn best ingewikkeld wanneer je er wat nauwkeuriger naar gaat kijken, zoals Ben en jij nu doen. Maar er zit meestal wel een bepaalde logica achter. Sommige dingen in de taal ontstaan echter bij toeval, en dat leidt meestal tot "uitzonderingen" op de regels. Je weet wel, mit nach bei seit von zu aus außer entgegen gegenüber (Duitse derde naamval uitzonderingen). Vergeet je nooit meer.

Een elektronische gitaar bestaat tegenwoordig natuurlijk ook, kijk hier maar eens:

[image]

In plaats van snaren is er een iPad ingebouwd. Is even wennen, maar biedt natuurlijk wel nieuwe mogelijkheden, ook muzikaal gezien. En nooit meer gebroken snaren, hoogstens een ingeslagen ruitje.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum