25/26 okt. bezichtiging Radio Kootwijk's zendergebouw (Agenda)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 01.10.2014, 08:56 (3501 dagen geleden)

Beste Forumlezers,

Waarschijnlijk is het jullie niet ontgaan dat het oude gebouw van de radiozender Kootwijk, die de verbinding met voormalig Nederlands Indië onderhield, inmiddels de status van Rijksmonument heeft en de afgelopen 8 maanden een volledige restauratie heeft ondergaan.
Om het resultaat van de restauratie van het oude zendergebouw te tonen opent het oude Radio Kootwijk in het weekend van 25 en 26 oktober haar poort voor belangstellenden.
Alles is te bezichtigen en er staan gidsen klaar om een en ander toe te lichten.

Tevens is er gelegenheid om een uniek boekwerk aan te schaffen over de roemrijke geschiedenis van de zender Kootwijk en de bedrijvigheid in het het dorp Radio Kootwijk.
De auteur Cees van der Pluim heeft er een tot in details gedocumenteerd boek over geschreven. Het boek heet:

Radio Kootwijk. Biografie van een zendstation en een dorp in het hart van de Veluwe.
Gebonden, groot formaat, full colour, 224 blz., rijk geïllustreerd met authentieke foto's.

Het boekwerk is binnenkort in de boekhandel te koop maar U kunt het in het genoemde weekend ook aanschaffen in Kootwijk. Speciaal voor belangstellenden signeert de auteur aldaar uw boek.

Ik heb geen aandelen in de uitgeverij, maar ben onder de indruk van de kwaliteit van het boek; vandaar deze vermelding op het forum.

Hans.

P.S.
In het persbericht vindt u de tijden waarop het gebouw van de historische zender Radio Kootwijk komende 25 en 26 oktober is opengesteld.
Veel kijk- , luister-, lees- en wandelplezier !
___________________________________________________________________________________________________________________________________

Aanvulling Piet Blaas:

Ik was er enkele weken geleden tijdens het Open Monumenten Weekend. Het gebouw is aan de buitenkant helemaal schoongemaakt.

[image]

[image]

Tot mijn teleurstelling mochten de bezoekers slechts mondjesmaat naar boven. En toen bleek, inderdaad, dat er druk gerestaureerd werd.

[image]

De meneer van Staasbosbeheer, die de rondleiding deed, vertelde dat het plafond niet origineel is. Tijdens de opnames van een film is er isolatiemateriaal tegen het plafond gespoten. Dat zorgt ervoor dat er geen echo meer is en dat je elkaar gewoon kan verstaan. Het plafond wordt dus niet in de oorspronkelijke staat gebracht...

Het gebouw zal regelmatig gebruikt worden voor evenementen. Ja, dit wordt nog wel interessant!

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum