wo. 24 sept. NVHR-cursus Haarlem (Agenda)

door Ted Mooren @, Amsterdam, 17.09.2014, 08:06 (3515 dagen geleden)

In oktober 2014 start het seizoen 2014/2015 van de Haarlemse NVHR-beginnerscursus "Eenvoudige radiotechniek". Het is het vervolg van het seizoen 2013/2014.
Hoewel het hier dus een 'vervolg' betreft, zijn ook nieuwkomers gewenst en hartelijk welkom!

De laatste twee woensdagen van september zijn 'kennismakings/opstartbijeenkomsten'. Het zijn praktijkavonden.

Veel NVHR-leden en bezoekers van het NFOR houden zich bezig met verzamelen van oude radio's en van apparaten die met de historie van de radio te maken hebben. Deze radio's zijn niet altijd in werkende toestand verworven.
Om tot reparatie hiervan te kunnen komen is een stuk basiskennis nodig. Deze basiskennis kan je opdoen door deel te nemen aan de beginnerscursus ''Eenvoudige radiotechniek''.
De cursus wordt gegeven in Haarlem en in Ede. Deze aankondiging gaat over de Haarlemse cursus!

Zo'n drie keer per maand wordt, onder de bezielende leiding van Hans Houtkamp, op woensdagavond om 20.00 uur bijeengekomen in speeltuin/kinderboerderij "de Eenhoorn", Bernstraat 2, 2034 CV Haarlem.

De cursus behandelt begrippen zoals radio-ontvangst, hoogfrequent versterking, detectie, laagfrequent versterking en voeding. Ook meetapparatuur en meten van bepaalde zaken komen aan de orde.

Naast het opdoen van theoretische kennis is ook het sociale aspect van groot belang; je komt terecht in een groep enthousiaste mensen. Dit levert naast veel gezelligheid ook een bron aan ervaring op!

Nadere informatie: http://www.nvhr.nl

(gecorrigeerde aankondiging d.d. 18-09-2014)


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum