Veel vragen bij mini grafsteen? (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 15.02.2013, 19:26 (4133 dagen geleden) @ Loek

Hallo Loek,

er zat dus nog best wat werk aan...

De secundaire kant van de luidspreker is aan één kant verbonden met de luidspreker. De andere kant gaat eerst naar een paar wikkelingen op de bekrachtigingspoel en daarna naar de luidspreker. (zie in het schema in rood aangegeven). Ik heb de draad die van de bekrachtigingspoel kwam eerst gestabiliseerd en daarna het geheel afgewerkt met zwart isolatie band. Een dergelijke aansluiting van de luidspreker had ik nog nooit gezien. Ook op internet heb ik geen voorbeeld kunnen vinden. Ik denk dat dit gedaan is voor ontbrommen.

dit is inderdaad de klassieke ontbrommethode voor Amerikaanse radiotoestellen. Ook in Britse toestellen werd dit wel op deze wijze gedaan. Het is niet altijd getekend op de schema's omdat alles zich binnen de luidspreker zelf afspeelt. Tenminste wanneer de luidsprekertrafo op het luidsprekerchassis is bevestigd.

[image]

Op het schema van b.v. de RCA U128 vind je ook zo'n "hum neutralization" spoel.

Het probleem met een "hot tail" is dat de textielomhulling versneld verteerd door de verhoogde temperatuur. Ik heb zelf een goed spelend Belgisch Günther toestelletje met nog de originele hot tail uit 1935:

[image]

De witte draad is de weerstandsdraad.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum