Info over RCA WV-87B (Algemeen)

door Peter Lameijn, 20.07.2008, 12:41 (5775 dagen geleden) @ Peter Lameijn

Zo,

De meter is na wat geworstel weer helemaal in orde.
Eerst de (verroeste) behuizing helemaal geschuurd en met hamerslag verf gelakt. Vervolgens de frontplaat met commandant gepoetst en voorzien van een matte laag transparant plakplastic.

Vervolgens het meetinstrument zelf uit elkaar gehaald. De naald schokte soms wat. Bleek na lang zoeken een kleine metaalspinter die tussen de magneet en de draaispoel zat...
Hierna alle composietweerstanden vervangen.

De er ingebouwde schakeling met 7805 stabilisator werkte ook niet goed. Men had gewoon een 1k potmeter aan de 0 en 5v gehangen om 1.5 v te krijgen. Dat werkt goed op de hoge ohm gebieden, maar op de ohm x 1 stand met kortgesloten ingang gebruikte de meter zo'n 100mA uit de batterij, wat niet geleverd kon worden op deze manier. (De originele batterij had daar natuurlijk geen moeite mee) Is nu vervangen door een LM317.

Alles werke nu weer, maar in de 3 dagen dat ik de meter heb, heeft de EAA91 al 2 keer met veel flitsen de geest gegeven. (Was wel een mooi gezicht, en de EAA91 is geen dure buis, maar iedere dag een nieuwe gaat toch wat te ver...:-D )
Bleek dat de nieuwe trafo die er ingezet was maar liefst 235 volt secundair gaf. Da's wat veel voor een EAA91, die max 150v mag hebben...
Met een weerstand teruggebracht tot onder de 150v, en alles (lijkt) nu weer vredig...

Is wel gevoelig op ohm bereik: loopt tot 2000 MOhm!

Zo zie je dat goedbedoelde (slecht uitgevoerde) ombouwingen tot nogal wat ellende kunnen leiden. (of lijden? :D )

Voor:

[image]

en na:

[image]

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum