Perpetuum Ebner rex (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 16.07.2008, 16:31 (5779 dagen geleden) @ fledder43

Weet iemand de maat van deze riempjes? Hebben te kleine riempjes trouwens effekt op de draaisnelheid?

Er zijn enige 10-tallen verschillende Rex platenspelers gemaakt, het is niet mogelijk om aan de hand van deze gegevens te bepalen over welk type speler dit gaat.

Je kan de maat van een ontbrekend riempje opmeten door eerst een touwtje te spannen. Daarna meet je de lengte van het touwtje. Wanneer het om een rubber riempje gaat neem je 90% van de lengte zodat het riempje straks enige spanning heeft.

De snelheid van een platenspeler wordt in het algemeen gesproken niet direct beinvloed door de lengte van een aandrijfriempje. Ook niet door de diameter van een tussenwiel. Platenspelers draaien vaak te langzaam omdat de motorlagers en/of andere lagers van de aandrijving vervuild zijn. Ook de hoogte afstelling van het tussenwiel kan de snelheid beinvloeden.

Want na een professorische oplossing te hebben aangebracht draaide hij iets te snel

Het probleem is, schrijf je, dat de aandrijfriempjes verdroogd en opgerekt zijn. Het beste is eerst dit probleem te verhelpen door de aanrijfriempjes te vervangen door nieuwe. Vervolgens maak je de motorlagers en de lagers van de aandrijving goed schoon, en smeer je een en ander met dunne olie. Dan stel je het aandrijfmechaniek af, b.v. de hoogte van het tussenwiel (indien aanwezig). Controleer ook het elektrisch gedeelte, is b.v de motorspanning correct ingesteld?

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum