philips 658u vervolg reparatie. (Algemeen)

door Sven Zijlemaker, 07.07.2008, 07:11 (5778 dagen geleden)

Hallo,

Mijn philips 658u speelt inmidels weer na het vervangen van de UY1N, alleen er blijft een flinke brom in de radio zitten en als ik op een station afstem dan is het geluid wat misvormd en is er de brom doorheen te horen.
Nu weet ik wel dat de ratelcondensator moet worden vervangen maar welke condensator is dat? Ik denk zelf dat het de c105 is, want deze is gesmolten. Maar welke condensators moeten nog meer worden vervangen voor de veiligheid van de radio? (ik kan namelijk niet in ferrad meten met mijn simpele multimeter)
Iniedergeval heb ik eerst met scheidingstrafo, variac en een inducator lamp van 60 watt de radio opgestart, maar bij 170 volt als er een luide brom komt en een misvormd geluid van een station, begint de inducator lamp fel te gloeien ook bij 150 volt en ik ga afstemmen gaat de lamp fel branden, dus ik geloof dat er dan ergens kortsluiting is of ik gebruik een lamp van een te hoog vermogen. In het service doc staat dat het toestel op 42 watt werkt.
[image]
[image]
[image]
Verder nog even een vraag hoe ik de denk ik c105 ratelcondensator verwijderen en vervangen zonder het chassis er uit te moeten halen?
Alvast bedankt.


Groeten, Sven Zijlemaker


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum