Restaureren, bewaren of slopen? (Algemeen)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 25.06.2008, 19:36 (5785 dagen geleden) @ Francesco

Hallo Francesco,

Ah, zo'n rapido-smoke geval ;-)

Het toestel lijkt qua techniek en gebruikte onderdelen zeer sterk op jouw B8X44A.
Helaas kom je de B7X44A niet zo vaak tegen, dus het vinden van een goede kast zal het moeilijkst worden. Kans is groot dat je als je een goede kast vindt, je ook een goede radio erbij krijgt. Knoppen komen voor op meer van dit soort toestellen uit half jaren 60 (B5X44A, B6X44A, B8X44A), en zullen dus niet zo moeilijk te vinden zijn (ik heb nog wel een setje van een sloop B8X44A).
Kast opknappen wordt lastig, zeker omdat het het hoogglans model is, zit je ook weer met de laklaag.

Zit overigens een mooi geluid in, dus ik zou als eerste proberen het ding toch aan de praat te krijgen. Weet je in ieder geval dat als je besluit hem te slopen dat het ook werkt.
FM stereo decoder in dit soort radio's is ook altijd een zorgenkindje. Elco's zijn vaak slecht waardoor het niet meer goed werkt. Vanwege de plaats van de decoder is dat een lastig karwei, al krijg je er na een aantal keren wel handigheid in is mijn ervaring: ik heb er de afgelopen maanden 4 van hersteld waarvan de elco's defect waren.

Onderdelen (ook de glasplaat!) dan apart leggen, en eventueel later nog eens in een zelfbouw project gebruiken. Althans, dat zou ik waarschijnlijk doen als ik het toestel in deze staat zou hebben. Beetje een twijfelgeval dus.

Zekering in de trafo is bij dit soort type ook gemakkelijk te omzeilen door een stukje draad over de contactjes bij de 'hap' uit het pertinax plaatje op de trafo te solderen. Moet je uiteraard wel de trafo even goed in de gaten houden of daar geen rare dingen gebeuren.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum