Achterwand, welk materiaal?? (Algemeen)

door Ben Dijkman ⌂ @, Hellendoorn, 24.06.2008, 17:08 (5786 dagen geleden) @ Hugo Sneyers

Wat veel mensen niet weten is dat ik ook veel wanden repareer.
Op tips en truuks staan ook veel mogelijkheden aangegeven.
Zoals onlangs nog te lezen was hier worden die tips soms met veel te weinig feeling en kennis van het materiaal uitgevoerd.
Bijvb.:Vochtig maken is totaal iets anders dan natmaken.
Een wand die niet tot in het diepste vochtig is --kan nooit-- rechtgemaakt worden zonder die --nog-- verder te beschadigen.>>
Vochtig karton kun je makkelijk vervormen en --kan--na droging in die vorm blijven staan.Het droge karton dat er nog onder zit laat zich echt niet voor lang vervormen.
Het gevolg is dat uiteindelijk na droging deze 2 delen zich alleen nog meer van elkaar losscheuren.
De ezelsoren op de hoeken,kun je diverse keren even met een kwastje lichtjes nat maken...laten intrekken to het weer dof word...weer even met een natte kwast overheen aaien ect etc,tot het helemaal ...--vochtig--... geworden is.
Ietwat soepel... zeg maar.
Dan pas kun je met een hamer o.i.d de rafels weer voorzichtig in/op elkaar slaan.Daarna verder laten aandrogen. Dan pas met een hete strijkbout kun je letterlijk de zaak al strijkend weer netjes plat/strak in elkaar persen zodatde hoek weer netjes vlak word.
Zou je te snel gaan persen met de strijkbout,kan er in het karton stoom ontstaan en dit veroorzaakt gasbellen die juist het karton nog verder opsplijten.
Ook daarvoor zijn wel weer truukjes,maar wat ik maar wil zeggen:
Het blijft toch een kwestie van gevoel hebben voor het materiaal en zijn specifieke eigenschappen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum