Waarom vaak eerst gedacht aan afregelen ipv repareren? (Techniek Radio/TV)

door Nico den Haak, 24.06.2008, 12:25 (5786 dagen geleden) @ ruud

Hoi Ruud,

Iets wat je inderdaad veel leest. Helaas. Normaal gesproken verloopt een afregeling niet zo snel, komt het meest voor wanneer er kaboutertjes aan hebben gezeten...

In veel gevallen moeten eerst gelijkspanningsinstellingen worden nagelopen, verlopen schermroosterweerstanden, lekke c's in de AVR waardoor die een beetje blijft "hangen" en het negatief niet in orde is. Met alle gevolgen van dien. En/of vaak links en rechts wat verlopen paralelcondensatoren van de MF (Philips eind jaren 30).

Ikzelf regel de boel pas opnieuw af wanneer er al aan gedraaid is, of wanneer mijn truckendoos is uitgeput en geen andere verklaring gevonden kan worden voor duidelijk!! achtergebleven prestaties.

In het geval van mijn eigen Erres KY518, ga ik eerst de boel nogmaals stap voor stap nalopen voordat de MF evt opnieuw wordt afgeregeld. Had nog een klein foutje in de AVR gevonden, weer werkt het wat beter. Toch regelt ze nog niet zo ik wil. Te traag. Dat moet eerst 100% funcioneren, mijn ervaring is dat het een oorzaak kan zijn voor de achtergebleven ontvangst.

Groet,

Nico den Haak.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum